xrdp_mm_process_login_response: login failed

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

xrdp_mm_process_login_response: login failed

hasan
Hi folks,

I hope it's ok to ask this here even though I can't pretend to be a developer. I have hit a brick wall and have no idea how to move forward.

I used X11RDP-o-Matic to install XRDP under Ubuntu 12.04.1

Everything seems ok except that ....

from Windows I get this message when trying to establish a session:

    connecting to sesman ip 127.0.0.1 port 3350
   sesman connect ok
   sending login info to sesman
   xrdp_mm_process_login_response: login failed



I have zero experience with RDP, X11 or sesman so I am stabbing the dark trying to find a root cause.

In my    /var/log/auth.log   I do see this

Dec 13 06:50:32 myMachine xrdp-sesman: pam_unix(xrdp-sesman:auth): authentication
failure; logname= uid=0 euid=0 tty= ruser= rhost= user=myName


I commented out the two group id lines lines in   /etc/xrdp/sesman.ini like this :

    [Security]
   AllowRootLogin=1
   MaxLoginRetry=4
   #TerminalServerUsers=tsusers
   #TerminalServerAdmins=tsadmins


… and restarted with :

    sudo xrdp-sesman -k && sudo xrdp-sesman

But that did not appear to improve anything. All I see in /var/log/xrdp-sesman.log is this :

   [20121213-12:02:35] [WARN ] [init:45] libscp initialized
   [20121213-12:02:35] [CORE ] starting sesman with pid 18668
   [20121213-12:02:35] [INFO ] listening…
   [20121213-12:03:03] [INFO ] scp thread on sck 7 started successfully


Googling turns up a few scattered reports of people hitting the same issue, but with no clear solution reported.

I'd be very glad of any hints as to how to narrow my search for the real reason why I cannot get authenticated.

Thanks,
MHJB
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: xrdp_mm_process_login_response: login failed

Nexarian
I believe your problem is that you haven't built xorg. The X11-rdp-omatic no longer works in its current incarnation. I hit this problem too. You need to sync to the git repository and build it manually:

cd ~
git clone https://github.com/FreeRDP/xrdp.git xrdp.git
cd xrdp.git/xorg/X11R7.6
sudo ./buildx.sh /opt/X11rdp

That should fix it :)